nedelja, 4. maj 2008

4-dnevni sprostitveni paket

Želja je bila izražena, možne destinacije predlagane, sklep je bil sprejet.
Gremo na Kras ... 30.4. do 04.05.2008
Bomo kolesarili, obiskali kakšno osmico in uživali v lepotah naše prekrasne dežele. In tako smo krenili v 8 članski zasedbi, polno naloženi in visoko motivirani na pot.
Prvi večer je stekel po pričakovanjih. V Mladinskem hotelu Pliskovica, smo do jutranjih ur skrbeli za nespečnost ostalih gostov in se vsi z vijoličnimi ustnicami (kot hodeči mrtveci) odvlekli na skupna ležišča. Zjutraj je sledilo opravičilo in zagotovilo, da se to ne bo več ponovilo, saj smo se prišli sproščat in rekreirat, ne pa do mrtvega napijat. Po tako močni volji, je sledil hladen tuš (dobesedni prevod je NALIV). Celo dopoldne se vreme nikakor ni stabiliziralo in smo našli rešitev - danes gremo na oglede: Lipica, jama Vilenica in nato še pozno kosilo nekje na poti nazaj.
V Lipici gužva in zato spijemo dve rundi in gremo dalje. Jama Vilenica ... dokler nismo spoznali vodiča je kazalo, da bomo priča klasičnemu dolgočasnemu ogledu, kot ga nudijo vse jame po Sloveniji. Vodič Mičo (tako smo ga poimenovali, ker nismo vedeli njegovega pravega imena) je bil gospod v poznih 50-tih, z narobe obrnjeno šiltarco in vijoličastimi ustnicami. Ja, tudi on je bil že skoraj na tem, da bi bil hodeči mrtvec. Ogled priporočamo tistim, ki ne pričakujete klasike. Mičo je vsaj 16x ponovil eno in isto. Govoril indijansko angleščino: "Hauk, govoril sem!" in nas nasmejal na ta vremensko zelo čuden dan. Še pozno kosilo v Gostišču Grahor, Dane in nazaj v Pliskovico. Sledi večer na osmici, ki ga polovica ekipe preživi zdravo, druga pa si zaradi prelestnih zvokov harmonike, ki jo razteguje še prelestnejša Kraševka, ne morejo kaj, da se ne predajo in podležejo čarom. Gostje mladinskega hotela zopet nezadovoljni, ker ne morejo spati. :-(
V petek gre pa zares. Že navsezgodaj (ob 8h) določimo traso in sprejmemo sklep, da gremo s kolesi iz Pliskovice v Sesljan (Sistiana). Pot do tja je bila prekrasna, saj se je cesta ves čas zelo intenzivno spuščala. Ne vem zakaj, ampak se v tej fazi, še nihče ni obremenjeval, kako bo za nazaj. Ker nam postanek na obali ni dovolj in ker se nam ne da kar takoj zagrizti kolena in se vzpeti po hribu nazaj, tehtamo opcije, kako priti domov, brez da bi bilo potrebno kolesariti v breg. Zadnja opcija, ki je izgledala še kar mamljiva je bila - gremo do Kopra in si tam uredimo kombi prevoz za nazaj. Fantje, ki predstavljajo glavnino skupine, nas tri punce, nekako uspejo prepričati, da to ni to in se gremo: iz Sesljana, do Miramara, nato do Trsta in v breg do Opčin, skozi mejni prehod Fernetiči, ko živci (moč in volj) ženskemu spolu popustijo in timski duh skupine poči. Punce gremo čez mejo, do prvega hotela, zaklenemo kolesa v garažo in si naročimo taksi. Fantje pa nazaj na kolo in z voljo za zlomit vse, nazaj v Pliskovico (zadnja etapa 20-tih km), da bodo le prej doma, kot me. Posledice za vse so bile: otrdele ritnice in ritne kosti, ožuljena mednožja, široka hoja in neskončno jamranje in stokanje. Edini srečni na ta dan so bili gostje hotela, ki so končno lashko mirno spali vso noč.
V soboto nas dva člana ekipe zapustita in sledi selitev iz Pliskovice v Sveto, na turistično kmetijo Abram, ki je daleč na okoli znana po zelo dobri in masovno obiskani osmici. Čez dan opravimo krajši sprehod, trije najbolj zagreti odkolesarijo na Trstelj in si privoščijo prečudovit razgled od Triglava, do morja in še dlje. Zvečer izpolnimo normo in do 4.30h zjutraj plešemo, jemo, pijemo in naredimo zaključek sprostitvenega tretmaja, kot se spodobi.
Ostane nam še nedelja, da si izližemo rane in gremo jutri, vsi zadovoljni nazaj na delo.

Cena paketa: 220€ all inclusive
8,5% in 20% DDV je zajet v ceni.

Ni komentarjev: